Waarom zijn nieuwsbrieven belangrijk?

Waarom zijn nieuwsbrieven belangrijk?

Waarom een nieuwsbrief opzetten?

Het lijkt jou misschien veel werk, maar wij verzekeren je dat het wel degelijk de moeite waard is!

Hou je klanten regelmatig op de hoogte! Heb je een actie lopen, een nieuw product gelanceerd of ander belangrijk nieuws? Waarom dan niet pro-actief jouw klanten op de hoogte stellen!

Wat is de eerste stap van een nieuwsbrief?

laptop brief

De eerste stap is een goede voorbereiding en een systeem op punt stellen waar klanten zich kunnen inschrijven op jouw nieuwsbrief. Als voorbereiding dien je vooral op de hoogte te zijn wat mag en niet mag bij het versturen van nieuwsbrieven. Belangrijk is dat klanten zich kunnen uitschrijven voor jouw nieuwsbrief. Geen nood, Digital Fox helpt jou hier mee!

De snelste manier om mensen zich te laten inschrijven voor jouw nieuwsbrief is simpelweg een formulier op jouw website plaatsen en mensen op al jouw kanalen zoals Social Media oproepen om zich in te schrijven. Je wijst ze best meteen wat je van plan bent hun te sturen, zodat ze weten wat ze kunnen verwachten.

Welk e-mailsysteem gebruik je voor jouw nieuwbrief?

Settings

Nu zoek je best naar een handig platform om jouw nieuwsbrief te maken. Platformen als Flexmail of Mailchimp zijn zeer handig. Maar wij bij Digital Fox gebruiken het liefst met MailPoet. Wij begeleiden je en leggen jou tot in de details uit hoe deze systemen werken, zodat je vlot op weg bent met het versturen van nieuwsbrieven.

Wat zet je in jouw nieuwsbrief?

Er zijn vele mogelijkheden, het hangt af van wat je wilt bereiken met jouw nieuwsbrief. Enkele mogelijkheden zijn:

  • Nieuwe producten
  • Veranderingen in openingsuren
  • Nieuwe acties en promoties
  • Belangrijk nieuws

Heb je problemen met inhoud te bedenken voor jouw nieuwsbrief?

Browser

Digital Fox helpt jou graag verder bij het opstellen van een communicatieplan, zodat je zelf tijd genoeg hebt voor jouw eigen activiteiten en werk. Wij zorgen voor een directe oproep tot actie voor jouw klanten, bedenken leuke acties/promoties en Social Media campagnes. Jouw bedrijf kan zo rekenen op nieuwe klanten en meer verkopen aan bestaande klanten.

Wat als je geen tijd hebt om nieuwsbrieven te versturen?

hourglass

Geen nood, ook hiervoor hebben wij bij Digital Fox een oplossing. Wij kunnen jouw website zo instellen dat het volstaat een e-mail naar een door ons gemaakt e-mailadres te versturen waarna automatisch dit bericht op de website komt, het op social media gepost wordt en in een nieuwsbrief geplaatst wordt. Handig toch? Vraag zeker meer info over dit product.