Is jouw website klaar voor 2020?

Vragenlijst website

Hoe weet jij of jouw website klaar is voor 2020?

Help! Help! Mijn website is verouderd!

Je hoeft zeker niet meteen te panikeren, zelfs een oudere website doet wat het moet doen, jouw klanten informeren. Maar best stel je toch even de vraag of de website past bij het imago dat jouw bedrijf of activiteit als zelfstandige uitstraalt. Ook het updaten van een website is tegenwoordig veel gemakkelijker geworden, dus een website update kan jou tijd besparen!

Vragenlijst voor de verouderde website

Digital Fox helpt jou via onderstaande vragenlijst graag even verder om te kijken of jouw website aan een update of herziening toe is of niet!

1. Heeft jouw website dode pagina’s of gebroken links?

Als je door jouw website bladert, kom je dan veel dode links, niet werkende afbeelding en “404”-pagina’s tegen? Wel het klinkt voor de hand liggend, maar dat zou de eerste en belangrijkste reden zijn voor een update. Jouw zichtbaarheid bij zoekmachines lijdt er namelijk onder.

2. Is jouw website niet aangepast voor mobiel of tablet?

Ook dit is voor de hand liggend, maar uiterst belangrijk. Het merendeel van jouw bezoekers gebruikt een smartphone of tablet. Wanneer zij dan terecht komen op een website die visueel pijn aan de ogen doet, straalt het niet meteen professionaliteit uit. Ook dit heeft invloed op jouw zichtbaarheid bij zoekmachines. Google geeft bijvoorbeeld voorrang aan mobielvriendelijke websites.

3. Gebruikt jouw website Adobe Flash of Silverlight?

Het zegt jou misschien niet veel, maar vroeger werd er gebruik gemaakt van Adobe Flash of Silverlight om bewegende beelden en animaties te tonen op websites. Deze plugin is nu verouderd, waardoor jouw website minder efficiënt of zelfs niet werken.

4. Is jouw website niet gekoppeld aan Social Media?

Social-media is enorm belangrijk voor jouw online zichtbaarheid. De nieuwste websites tonen vaak de laatste berichten op Facebook of Twitter of zelfs getuigenissen van klanten op Facebook of andere platformen. Het is dus een gemiste kans indien jouw website niet gekoppeld is aan Sociale media kanalen.

5. Heeft jouw website enkel tekst?

Heeft jouw website enkel tekst? Is jouw website grafisch niet kwalitatief genoeg? Ook dat is een duidelijk teken dat jouw website verouderd is. Potentiële klanten dienen in één oogopslag het imago dat jouw bedrijf wilt uitstralen capteren bij het bezoek van jouw website.

6. Is jouw website moeilijk te onderhouden?

Is jouw website gemakkelijk te onderhouden? Of dien jij bij elke kleinste aanpassing jouw webmaster te contacteren? Dan wordt het ook tijd voor een nieuwe website of een aanpassing aan jouw huidige website. Er zijn momenteel mogelijkheden genoeg om een gebruiksvriendelijk onderhoudsplatform te voorzien voor jouw website. Zodat jij gemakkelijk zelf aanpassingen kan doen of nieuwsberichten doormailen die automatisch verschijnen op jouw website.

En wat nu?

Heb jij op één of meerdere vragen ja geantwoord? Dan spreek je best even met ons af en bekijken we de mogelijkheden om jou verder te helpen.